15 de marzo de 2010

Mundo Babel

Gracias a el Internet cualquier capricho y afán de información se puede concretar en un par de clics. En este micro mundo desordenado, sin centro, sin periferia a donde todo puede estar en el centro y salir de la órbita en nada de tiempo. Pues allí mismo a veces se encuentran perlas, cosas que merecen estar vista, recordada y puesta allí para que como en los relatos históricos, otro se enteren de ello como otras cosas, versiones, opciones que les llegaron.

Aquí os dejo con una versión de una escena de la película " Las vacaciones del señor Hulot " de Jacques Tati rodada en el 1953, que andaba buscando y que por milagro encontré la versión que buscaba. Aquel director era un perfeccionista en el registro del cine cómico, y al igual que sus maestros Americanos de la década de los años 30, se tomaba el humor muy en serio. Mas que nada la inteligencia y las sutilezas eran sus armas a la hora de rodar. También era alguien que no dejaba nada por cerrado ni completado jamas, siempre se puede pulir y mejorar una escena o un gag para el, para añadirle algo y darle mas jugo. Al ejemplo de esta escena; se nota como la calidad de la imagen al principio es diferente con la de el final de la escena, se nota mucho en el montaje de cuya escena con los niveles de gris empleados que a se puesto mas tarde. Es un gag añadido en el 78 por el mismo director en las versiones que surgió después de su primer montaje. Muy impresionado entonces por un joven director Norte-Americano llamado Steven Spielberg, puso Tati esta escena extendida con el bote como elemento principal, en clara referencia a la película " Tiburón ".


2 de marzo de 2010

"Veniu a viure a Girona i passeu per caixa"

Avui el Diari de Girona publica aquesta carta al director de Rafael Vila Morató, d'Arbúcies, en relació a les fantàstiques iniciatives de no-pàrquing per estudiants al Campus Barri Vell de la Universitat de Girona.

Si es fa la pressió suficient, potser arriba el dia en què les persones responsables d'aquesta lamentable situació facin acte de contrició i rectifiquin, perquè pel què haurien de vetllar és la comoditat dels estudiants, tenint en compte que són MOLTS més en nombre, i sense ells aquesta institució, senzillament, no hi seria.

-----
Felicitats: amb emoció acullo de la Ilma. Sra. Alcaldessa de Girona i de l'Excma. Sra. Rectora Mgfca. de la Universitat de Girona, la iniciativa d'ampliar en una facultat el campus del Barri Vell, demostrant en aquest exercici en pro de la cultura i de les oportunitats de formació a la seva zona d'influència una clarividència extraordinària, sobretot en reduir de manera dràstica les places d'aparcament en aquesta zona.
És imaginable una millor manera de facilitar-ne l'accés? És possible fer-ho millor per reactivar l'economia gironina? Han aconseguit la quadratura del cercle, eliminar places d'aparcament, fer treballar a ple rendiment la grua municipal, augmentar els ingressos per les sancions als cotxes dels potentats que incívicament aparquen on volen, augmentar l'activitat econòmica de la ciutat amb els lloguers i la manutenció dels estudiants residents fora de Girona, tant li fa que comparteixin cotxe entre 2, 3 o 4, tant li fa que no hi hagi un servei de transport públic que serveixi al territori, veniu a viure a Girona i passeu per caixa.
Senyores, gràcies per aconseguir que per fi tinguem clara quina és la nostra missió, conrear els camps, cuidar el bestiar, mantenir els boscos, sortir a mar, així els ciutadans de la vostra estimada ciutat podran gaudir dels productes de la natura i del paisatge que cuidem per a vosaltres i a més a més podreu sentir-vos ufanosos per tenir aquests centres de difusió de la cultura i del saber.